در جهان صنعتی امروز، بسیاری از کارگران و کارکنان ناچار هستند، که خود را با شرایطی نامناسب، که محیط و ابزار مورد استفاده بر آنها تحمیل میکند، متناسب سازند و با محدودیتهای ایجاد شده، بهگونهای کنار آیند. پیامد چنین مصالحهای میتواند بسیار وخیم بوده و بر زندگی فرد، تندرستی، ایمنی و بهرهوری اثری نامطلوب داشته باشد.
در چنین وضعیتی، انسان از نظر جسمانی یا روانی با نوع کار یا تجهیزاتی که مورد استفاده قرار میدهد و یا در محیطی که در آن زندگی کرده یا به کار میپردازد، تناسبی ندارد. نبود تناسب جسمی، ناراحتیهای جسمانی را سبب میشود، که میتوان به یکی از آنها یعنی اختلالات اسکلتی- عضلانی اشاره کرد، که از جمله شایعترین عوارض ناشی از کار در جوامع امروزی هستند. بر پایه آمار موجود، نزدیک به۴۸ درصد از کل بیماریهای ناشی از کار را آسیبهای تجمعی تشکیل میدهند که در اثر عوامل فیزیکی یا مکانیکی ایجاد میشوند و خود نوعی از ناراحتیهای اسکلتی – ماهیچهای انگاشته میشوند.
برای پیشگیری از بروز اینگونه مسائل و تأمین تندرستی نیروی کار ارگونومی به عنوان رهیافتی کارآمد به انسان یاری میدهد.
ارگونومی عبارت است از کاربرد اطلاعات علمی موجود درباره انسان در طراحی تمام سخت افزارها و نرم افزارهایی که انسان در زندگی روزمره یا فعالیتهای شغلی استفاده میکند. به این ترتیب، ارگونومی ظرفیتها و توانمندیهای انسان را بررسی میکند و سپس، اطلاعات به دست آمده را در طراحی مشاغل، محصولات، محیط کار )و حتی محیط زندگی( و تجهیزات به کار میبندد. آشکارترین اثر مثبت طراحی درست و مناسب مشاغل، تجهیزات و محیط کار، بالا بردن سطح ایمنی، بهداشت، رضایت شغلی و سرانجام، بهبود بهره وری در میان کارکنان و حذف تلاشهای غیر لازم از شغل یا کاهش نیازمندیهای شغلی میباشد.
به همین منظور شرکت دیاکو پایش پارس با بهرهگیری از کارشناسان ارشد و اساتید رشته ارگونومی خدمات ذیل را در حوزه ارگونومی به صنایع و سازمان های مختلف ارائه می نماید:
خسته نباشید مرسی به خاطر این مطالب کاربردی
سلام.واقعا وبسایت خوبی دارید
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم
Excellent post. I certainly love this site. Keep it up!